5/4/12

Η μεγάλη επιστροφή!!!

Δυο χρόνια μετά από την τελευταία μου ανάρτηση ( πωπω όσο πάω και χειροτερεύω...) δε σέρφαρα για καμιά συνταγή στο ίντερνετ, μιας που βρίσκομαι για άλλη μια φορά σε διατροφή με τη ζυγαριά αυτή τη φορά να έχει φτάσει σε αστρονομικά για τη περίπτωση μου ποσά.. (το ξεπεράσαμε κ αυτό) είπα να δω τι κάνει αυτό το κατακαημένο μπλογκ μου, μιας που και για άλλη μια φορά το έχω παρατήσει στο έλεος..

Θα κάνω μια γρήγορη αναδρομή στις αλλαγές που έγιναν αυτά τα 2 χρόνια.. (μην τρομάζετε λίγα θα είναι..)
Αρχικά, πλέον εκπέμπω από Κρήτη και συγκεκριμένα Ηράκλειο..αφού έχουν περάσει σχεδόν 2 χρόνια που αποκεντρώθηκα και εγώ. Ζω με τον καλό μου που εδώ και 2 χρόνια είναι και σύζυγος μου.. ωωω ναι παντρεύτηκα κιόλας και κοντεύω τα 2 χρόνια!!!!!! Μιλάμε για τρελές αλλαγές.. ααα και ναι είμαι και άνεργη κάπου τόσα χρόνια επίσης!!!!!

Το μόνο σίγουρο είναι πως ακόμα μαγειρεύω με τους ίδιους ρυθμούς, κάνω πολλά πολλά όνειρα και το σημαντικότερο ΕΛΠΙΖΩ ότι απλά όλα θα πάνε καλά, με λιγότερα υλικά αλλά με περισσότερη αγάπη, με περισσότερη ανθρωπιά με περισσότερο κόσμο γύρω μας όλοι μαζί σαν μια γροθιά!!!!

Και επειδή για πρώτη φορά νιώθω ακόμα κάπως μαγκωμένη, ξαναδημοσιεύω μια παλιά μου ανάρτηση, που είναι επίκαιρη μιας που πλησιάζει το Πάσχα αλλά είναι και η αγαπημένη μου ταυτόχρονα.
Το Πάσχα είναι η αγαπημένη μου γιορτή, όχι για τους γνωστούς εκκλησιαστικούς συμβολισμούς αλλά για τις γλυκιές αναμνήσεις που πάντα μου φέρνουν δάκρυα στα μάτια!!!

Μου λείπετε.. και σας αγαπώ τόοοοσο πολύ!!!!! Είμαι τόσο μακριά αλλά ελπίζω η αγάπη μου να φτάνει ως εκεί!!!!!!!
Αφιερωμένο στην οικογένεια μου.. Μαμά Βέτα, Μπαμπά Στάθη, Αδερφό Κωστή, Ξαδέρφη Λία, Θεία Σούλα, Θείο Γιάννη, Γιαγιά Κρυστάλλη, Παππού Κωνσταντίνο... οι μικροί αγαπημένοι πρωταγωνιστές της παιδικής - εφηβικής ζωής μου και όχι μόνο !!!!!!

(Να σημειώσω ότι η ζωή μου έχει αποκτήσει κ άλλους πρωταγωνιστές με κυριότερο τον αγαπημένο μου αντρούλη Γιάννη που είναι ότι πιο λατρευτό έχω)

Κεφτεδάκια Γαλοπούλας με Γιαούρτι!

Καλημέρα σε όλους!!!
Μετά από μια απουσία μεγάλη μπορώ να πω.. επανήλθα για να προτείνω μια εξαιρετική συνταγή..
Λίγο πριν το Πάσχα, λίγο πριν τις αξεπέραστες παραδοσιακές γεύσεις ( που ευτυχώς είναι πρωί ακόμα και δεν ακούω το στομάχι μου να γουργουρίζει) που εύχομαι όλοι να έχετε την ευκαιρία να γευτείτε και φυσικά να συμμετέχετε. Για μένα το Πάσχα είναι πιο πολύ διαδικασία, από τα τσουρέκια και το βάψιμο των αυγών μέχρι την ετοιμασία του αρνιού και του κοκορετσιού και τελικά το σούβλισμα!!!
Μόνο μνήμες από τα παλιά μου φέρνουν στο μυαλό όλες αυτές οι διαδικασίες!!
Κοριτσάκι στο χωριό, που όταν ερχόταν το Πάσχα μύριζε άνοιξη.. οι πρώτες βόλτες με το ποδήλατο μετά το χειμώνα, τα πρώτα καλοκαιρινά ρούχα και παπούτσια που επειδή ήταν καινούρια τα λάτρευα!!! Γονείς και θείοι, γιαγιάδες και παππούδες ,κωστής και λία!! Ατέλειωτα παιχνίδια στο δρόμο ή στην αυλή.. τζαμί και μηλάκια.. καυγάδες, φωνές, νίκες και ήττες, κλάματα και γέλια!! Δεν νοσταλγώ για κακό, δεν λυπάμαι που πέρασαν.. Τα κρατάω όμως γιατί μέχρι τώρα ήταν τα πιο γλυκά μου χρόνια.. Η χαρά και η ευτυχία είναι μέσα σε καθετί απλό και καθημερινό.. όπως ένα παιχνίδι μεταξύ αγαπημένων μέχρι ένα ωραίο φαγητό που συνδυάζει γεύσεις που είναι τόσο γνωστές αλλά και τόσο διαφορετικές συνδυασμένες μαζί!!!
Έτσι ακριβώς είναι και η ζωή.. όλα ίδια και τίποτα!!!
Καιρός λοιπόν να σπάσουμε τη ρουτίνα.. με κεφτεδάκια γαλοπούλας σε γιαούρτι....

Κεφτεδάκια γαλοπούλας με γιαούρτι

Υλικά για 4 άτομα
• 500 γραμ. κιμάς γαλοπούλας
• 2 φρέσκα κρεμμύδια
• 2 φέτες ψωμί πολύσπορο
• 1 κουτ. του γλυκού κύμινο
• ½ ματσάκι μαϊντανός
• 4 μικρά αυγά
• 2 στραγγιστά γιαούρτια με 1% λιπαρά
• ½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί με χαμηλά λιπαρά
• 2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος δυόσμος
• ½ φλιτζάνι αλεύρι (50 γραμμ)
• ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο (60 ml)
• γλυκιά πάπρικα
• αλάτι, πιπέρι

Προετοιμασία
1. Τρίβετε το ψωμί στο χέρι ή στο μπλέντερ και ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό.
2. Ζυμώνετε τον κιμά με το ψωμί, τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, το κύμινο και 2 από τα αυγά και πλάθετε τα κεφτεδάκια.
3. Τα αλευρώνετε και τα βάζετε σε ένα ταψί ή τα μοιράζετε σε 4 ατομικά πυρίμαχα σκεύη.
4. Ανακατεύετε το γιαούρτι με τα 2 αυγά, τον δυόσμο και τη γραβιέρα, αλατοπιπερώνετε και σκεπάζετε με το μείγμα αυτό τα κεφτεδάκια.
5. Ψήνετε στους 200 βαθμούς για 20 - 25 λεπτά περίπου μέχρι να αποκτήσει το γιαούρτι χρυσόξανθη κρούστα και σερβίρετε.
Το μόνο διαφορετικό που έκανα εγώ είναι ότι αντί για τέσσερα αυγά που λέει η συνταγή εγώ έβαλα δύο.

Πολλά τα υλικά, έυκολη η προετοιμασία.. μην σας τρομάξει. Προσπαθείστε το..
Καλή επιτυχία!!



ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: