22/2/09

Πανδαισία Γεύσεων.. μοσχάρι, όσπρια, λαχανικά, γάστρα!!

Ημέρα Κυριακή, ώρα απόγευμα έξι παρά.. κατάσταση: μόνη στο σπίτι!

Σήμερα λοιπόν μετά απο αρκετό καιρό μαγείρεψα κάτι διαφορετικό και πέτυχε!! Γι΄αυτό λοιπόν σκέφτηκα ότι θα ήταν καλό να το μοιραστώ. Αποφάσισα λοιπόν γράψω.

Ας ξεκινήσω με την συνταγή γιατί είμαι ακόμα μουδιασμένη μετά απο τόσο καιρό ..

Πρόκειται για μια συνταγή απο το Μαρόκο, η οποία μου κίνησε την περιέργεια και την όρεξη (κυρίως..!!!) διότι περιέχει υλικά που όλα χωριστά μ'άρεσουν γιατί όχι και μαζί..

Υλικά για 6 άτομα
  • Μοσχαρίσιο κρέας 800 γρ. (εγώ πήρα ποντίκι και έβαλα το μισό διότι δεν είμαστε και πολύ κρεατοφάγοι)
  • 1 φλ. τσαγιού φακές
  • 1 φλ τσαγιού φασόλια άσπρα
  • 1 φλ. τσαγιού ρεβύθια
  • 2 καρότα
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 2 πατάτες μέτριες
  • 2 σκελίδες σκόρδο (δεν έβαλα καθόλου.. με πειράζει τρελάαααα)
  • περίπου πέντε κουταλιές της σούπας ντοματοχυμό
  • 2 κουταλιές του γλ. κύμινο
  • 2 κουταλιές του γλ. κόλιαντρο
  • μισή κουταλιά του γλ. πάπρικα καυτερή
  • αλεύρι
  • πιπέρι,αλάτι , ελαιόλαδο
Εκτέλεση

Αρχικά μουλιάζουμε από την προηγούμενη τα φασόλια και τα ρεβύθια.
Κόβουμε το κρεατάκι μας σε μικρότερα κομμάτια το αλατοπιπερώνουμε και το αλευρώνουμε. Στη συνέχεια το σωτάρουμε σε ελαιόλαδο. Στο ίδιο λάδι σωτάρουμε και τα λαχανικά.
'Οταν τελειώσουμε με τα σωταρίσματα, ρίχνουμε όλα τα υλικά στη γάστρα (κρέας, λαχανικά, όσπρια). Ρίχνουμε τρία φλυτζάνια ζεστό νερό ενώ στο ένα απ' αυτά έχουμε δυαλίσει τα μπαχαρικά. Το βάζουμε στο φουρνο στους 180 βαθμούς για μιάμιση ώρα χωρίς να ανοίξουμε τη γάστρα.
Μετά απο τη μιάμιση ώρα ανοίγουμε τη γάστρα και προσθέτουμε 1-2 φλ. ζεστό νερό ακόμα, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα μία με μιάμιση ώρα ανάλογα με το φούρνο.

ΕΤΟΙΜΟ!!

Καλή επιτυχία σε όποιον το προσπαθήσει!!

1 σχόλιο:

altan είπε...

Μιαμ μιαμ, χλαψ σλουρπ