1/9/08

Μαρμελαδο-γιαουρτο-μπισκοτο-γλυκό!!!!!!!

Γεια σας γεια σας!!!!!!!!
Επανήλθα σήμερα πρώτη του Σεπτέμβρη του πιο μελαγχολικού μάλλον μήνα όλου του χρόνου γενικά του Σεπτέμβρη της επιστροφής, της εξεταστικής, του σχολείου..
Γενικά όποια περίοδο και να πιάσεις ο Σεπτέμβρης έχει μια γεύση γλυκόξινη.. γλυκό από τις αναμνήσεις των διακοπών που αφήνεις και ... ξινό λόγω των υποχρεώσεων και της καθημερινότητας που έρχεται ή ήρθε..
Μπορεί εσύ να μην πήγες πουθενά το καλοκαίρι.. μπορεί σήμερα πρώτη Σεπτέμβρη να είσαι εκεί που ήσουν και στις 31.. αλλά γενικά όλοι γύρισαν πια..
Αρκετά με την μελαγχολία της επιστροφής!!!
Εγώ λοιπόν σήμερα καλωσορίζω τον μελαγχολικό μου μήνα με ένα εύκολο, δροσερό και πεντανόστιμο γλυκό.. γιατί έτσι θέλω να αντιμετωπίζω πάντα τα ξινά της ζωής με γλυκά!!! και μου αρέσουν τα γλυκόξινα.....
Ελπίζω να μην σας τρέλανα...
Ξεκινάω..
Υλικά:
2 κεσεδάκια γιαούρτι (με χαμηλά λιπαρά έβαλα εγώ)
4 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα ότι θέλετε ή ότι έχετε
1 πακέτο μπισκότα digestive ή ότι άλλο σας αρέσει
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη μαρμελάδα. Σπάμε τα μπισκότα με το χέρι σε μικρά κομματάκια. Πρώτα τα μισά, τα βάζουμε σε ένα μπολ ή σε ένα ταψάκι μιας χρήσης ή τα χωρίζουμε σε ατομικά κουπάκια (απ' ότι βλέπετε η συνταγή έχει απόλυτη ελευθερία), ρίχνετε το μισό μείγμα, έπειτα τα υπόλοιπα μπισκότα και το υπόλοιπο μείγμα.
Πριν καταναλωθεί να μείνει μια ωρίτσα στο ψυγείο.
Το αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ καλό!!! Έτσι όπως θα είναι και ο Σεπτέμβρης μας τελικά εφόσον το καλοκαίρι είναι ακόμα εδώ!!!

Την παραπάνω συνταγή την βρήκα σερφάροντας ως tip για διάφορα υλικά που υπάρχουν στο σπίτι τα οποία δεν καταναλώνονται και πολλές φορές πετιούνται. Επειδή είμαι πρακτικός άνθρωπος όλα αυτά τα tips τα λατρεύω!!!
Το συγκεκριμένο είναι για μαρμελάδα περσινή που περίσσεψε ενώ παρ' όλ' αυτα φτιάξαμε καινούρια!!!
Σε βάθος χρόνου θα αναφέρω και άλλα τέτοια μικροκολπάκια για ψωμί που περισσεύει, για γιαούρτι, για αυγό είτε κρόκο είτε ασπράδι. Αυτά προς το παρόν..
Καλή όρεξη λοιπόν και να είναι ο μήνας μας τόσο γλυκός όσο και το γλυκό μου!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: