
Και επειδή πάντα μας αρέσει η ποικιλία και η πολυφωνία να και η πρώτη προτεινόμενη συνταγή από έναν αναγνώστη..Είναι η συνταγή για cheesecake της Κωστούλας, που μπορεί εγώ να μην την έφτιαξα ποτέ αλλά την έχω δοκιμάσει από τα χέρια της ίδιας και είναι ασυναγώνιστη..
CHEESECAKE ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ
Υλικά
2 πακέτα μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου (μεγάλα)
1 πακέτο βιτάμ
2 μεγάλα ή 3 μικρά κουτιά Φιλαδέλφεια
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 ποτήρι του νερού χυμό λεμονιού
1 κουτί κόκκινο ζελέ [βύσσινο-φράουλα-κεράσι]
1 φλυτζάνα κόκκινη μαρμελάδα
και τέλος 1 κουτί κομπόστα βύσσινο
Εκτέλεση
Θρυματίζομε τα μπισκότα, τα στρώνουμε σε ενα PYREX, τα περιχύνουμε με το λυωμένο βιτάμ και τα φουρνίζουμε έως ότου ροδίσουν. Αφού κρυώσουν απλώνουμε την κρέμα την οποία έχουμε ετοιμάσει με το τυρί, το ζαχαρούχο και το χυμό λεμονιού φροντίζοντας να μην αφήσουμε κενά στα τοιχώματα του pyrex.
Δυαλύουμε το ζελέ στο υγρό της κομπόστας, προσθέτουμε την μαρμελάδα και αφού κρυώσουν αλλά να μην πήξουν τελείως τα απλώνουμε πάνω από την κρέμα στην οποία έχουμε τοποθετήσει προηγουμένως τα βύσσινα.
Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο και είναι έτοιμο μόλις πήξει το ζελέ
Δυαλύουμε το ζελέ στο υγρό της κομπόστας, προσθέτουμε την μαρμελάδα και αφού κρυώσουν αλλά να μην πήξουν τελείως τα απλώνουμε πάνω από την κρέμα στην οποία έχουμε τοποθετήσει προηγουμένως τα βύσσινα.
Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο και είναι έτοιμο μόλις πήξει το ζελέ
Ευχαριστώ πολύ για τη συμμετοχή και την υποστήριξη..
Καλή επιτυχία σε όποιον προσπαθήσει..
Περιμένω σύντομα και άλλες ενδιαφέρουσες, δύσκολες και εύκολες αλλά πάνω απ' όλα συνταγές που το αποτέλεσμα τους είναι νόστιμα φαγητά ή γλυκά!!!
1 σχόλιο:
Εγώ αν και το καταβροχθίζω κάθε φορά η αλήθεια είναι, οτι δεν έχω προσπαθήσει να το φτιάξω ποτέ! Το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όσους φτιάξουν την συνταγή είναι ε-κ-π-λ-η-κ-τ-ι-κ-ό και όποτε έχει τραπέζι η Κωστούλα περιζήτητο.
Δημοσίευση σχολίου