
Όπως οι Άγγλοι τότε, έτσι και το κοτόπουλο μου σήμερα θα "λιώσουν" στην μπύρα..
(Να σημειωθεί ότι δεν έχω τίποτα με τους Άγγλους.. ίσα ίσα μ'αρέσουν γιατί είναι παθιασμένοι όπου τους παίρνει...και λατρεύουν την μπύρα. )
Τώρα που είπα μπύρα να σας παραπέμψω σε μια διεύθυνση όπου θα μάθετε γι' αυτό το ποτό πράγματα που δεν ξέρετε.. www.altan678.blogspot.com
Συγνώμη αν βγήκα λιγάκι από το θέμα.. Ώρα για μαγειρική..
Κοτόπουλο Άγγλος Χούλιγκαν (Μπύρας)
Υλικά
- 4 μπούτια κοτόπουλου ή όποιο άλλο σημείο σας αρέσει
- 1 μπουκάλι μπύρας, μπορεί να προσθέσετε λίγο ακόμη γι' αυτό ας έχετε και κάτι παραπάνω
- περίπου μια κουταλιά του γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
- περίπου μια κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
- αλάτι, πιπέρι
*Από μπαχαρικά προτείνω τα κλασσικά γιατί ο καθένας μπορεί να δώσει την δική του πινελιά!!
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το κοτόπουλο μας, το βάζουμε σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε την μπύρα, λάδι, αλάτι και πιπέρι. Η μπύρα πρέπει να σκεπάσει ακριβώς το κοτόπουλο. Σε ένα μικρό ποτηράκι διαλύουμε την σκόνη μουστάρδας σε λίγο νερό και την προσθέτουμε και αυτήν. Αφήνουμε το κοτόπουλο να βράσει, έτσι μόνο με την μπύρα.
Όταν το κοτόπουλο έχει πια βράσει το βγάζουμε από την κατσαρόλα (εγώ του αφαιρώ τα κόκκαλα γιατί μ'αρέσει καλύτερα και εμφανισιακά και είναι και πιο εύκολο στο φάγωμα μετά), στο μπυροζουμάκι που έχει μείνει ρίχνουμε το κορν φλάουρ, ανακατεύμε καλα να μην σβολιάσει, ρίχνουμε μέσα τα κομματάκια κοτόπουλο και σε ένα λεπτό είναι έτοιμο..
Εγώ συνήθως το σερβίρω με ρύζι, αλλά θα ταιριάζει ωραία και με πουρέ κατά προτίμηση χειροποίητο..
Καλή επιτυχία.. και καλή όρεξη..
Αφιερωμένο στην ξαδέρφη μου Λία που λατρεύει αυτό το φαγητό.. (υπόσχομαι ότι σύντομα θα της αφιερώσω άλλο ένα που το έχει παραγγείλει..) αλλά και στον Γιάννη που το καταβροχθίζει όταν το κάνω και τρελαίνεται για "μπυροΐνη" όπως την αποκαλεί..
*Μια διαφορετική ιδέα που μας έδωσε η Κούλα όσον αφορά την παραπάνω συνταγή είναι να μαρινάρουμε το κοτόπουλο στη μπύρα για καμιά ώρα στο ψυγείο. Μετά βέβαια δεν χρησιμοποιούμε όλο το μπουκάλι μπύρας αλλά όσο χρειάζεται. Σύμφωνα με την Κούλα έχει πιο πικάντικη γεύση..Δεν έχω προσωπική άποψη να καταθέσω εφόσον δεν το έχω δοκιμάσει..Θα το δοκιμάσω σίγουρα όμως..Ευχαριστώ Κούλα..
1 σχόλιο:
Γεια σου παπάκι. Λοιπόν. Όπως έγραψες και στην εισαγωγή, το φαΐ αυτό το λατρεύω. Άλλωστε φαντάζομαι θα θυμάσαι, ότι μια πρώιμη μορφή του είχες φτιάξει την πρώτη μέρα που τα φτιάξαμε και έτσι σε ερωτεύτηκα παράφορα. Μιλάμε για υπέροχο φαΐ. Όπου Γης ερωτευμένοι ή μελλοντικά ερωτευμένοι σπεύσατε!!!
Δημοσίευση σχολίου