
Άλλη μια συνταγή που μας έρχεται από την αγαπημένη Κρήτη..Πρόκειται για τα Τσουρεκάκια όπως τα αποκαλούν εκεί, τα οποία φτιάχνονται και τρώγονται κυρίως το Πάσχα αλλά νομίζω ότι είναι λίγο αδικημένα γιατί είναι από τα πιο ωραία μπισκοτάκια που καταβροχθίζονται πολύ ευκολα όλο το χρόνο..όπως επισημαίνει η Κούλα
Τσουρεκάκια
Η συγκεκριμένη δόση βγάζει γύρω στα 100-120 κομμάτια οπότε μπορείτε να προσαρμόσετε την δόση στα μισά υλικά για λιγότερα κομμάτια δοκιμαστικά......
Υλικά
- 650 γραμμάρια Νέα Φυτίνη
- 1 κιλό και κάτι αλεύρι Άριστον μαλακό
- 500 γραμμάρια ζάχαρη
- 3 βανίλιες
- 1 Μπέικινγκ πάουντερ
- 1 κουταλιά σόδα
- 1 ποτήρι και 1/5 του ποτηριού πορτοκαλάδα (από φρέσκα πορτοκάλια)
- 2 κρόκους αυγών
- λίγο ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
Χτυπάμε καλά το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει προσθέτουμε την ζάχαρη, τις βανίλιες, το μπέικινγκ, τους κρόκους αυγών, το ξύσμα, τα δουλεύουμε πολύ καλά και μετά βάζουμε την σόδα μέσα στο ποτήρι με την πορτοκαλάδα (!!προσοχή γιατί αφρίζει, να το κάνετε πάνω από την λεκάνη με τα υλικά) και το αλεύρι σίγουρα πάνω από 1 κιλό πρέπει να το δείτε με το χέρι να μην είναι η ζύμη ούτε πολύ μαλακή αλλά ούτε και σκληρή. Θα τα πλάσετε σε σχήματα και θα χτυπήσετε 2 αυγά για να τα αλείψετε απο πάνω (να βάλετε και τα ασπράδια που σας περίσεψαν από τους κρόκους που βάλατε μέσα στο μείγμα-μην τα πετάξετε !!!). Να έχετε προθερμάνει το φούρνο στους 180 ή 200 βαθμούς στον αέρα....περίπου 15 με 20 λεπτά θα τα βλέπετε ...βάλτε τα κάπου ανοιχτά σε ένα άλλο ταψάκι να κρυώσουν καλά και μετά μπορείτε να τα κλείσετε σε τάπερ..
Καλή επιτυχία....
Ευχαριστούμε πάρα πολύ την Κούλα για την συνταγή..Μην παραλείψετε να τα δοκιμάσετε..Είναι καταπληκτικά βουτήματα..
Μην ξεχνάτε ότι περιμένω συνταγές από όλη την Ελλάδα οι οποίες θα δημοσιευτούν άμεσα..Μέχρι στιγμής το Ηράκλειο της Κρήτης είναι μπροστά αφού οι δύο συνταγές που έχουν δημοσιευθεί από αναγνώστες είναι από εκεί..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου