
Καλημέρα σε όλους.. Σήμερα το γλυκό της μέρας είναι πάστα φλώρα.Εγώ πάντως λέω να την κάνω το απόγευμα μετά τη δουλειά.. Θα είναι ωραία για πρωϊνό.
'Ωρα για ζαχαροπλαστική...
Πάστα Φλώρα
Υλικά
- μισή φλυτζάνα λάδι και μισή βούτυρο
- 1 φλυτζάνα ζάχαρη
- μισή φλυτζάνα χυμό πορτοκαλιού
- ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- 1 baking powder
- 1 βαζάκι μαρμελάδα (βύσσινο ή βερίκοκο ή κεράσι)
- 3 φλυτζάνες αλεύρι περίπου
Εκτέλεση
Χτυπάμε πρώτα το λάδι, το βούτυρο και τη ζάχαρη, προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα και σιγά σιγά το αλεύρι με το baking powder. Στρώνουμε τη ζύμη, η οποία φροντίζουμε να είναι μαλακή, σ’ ένα μέτριο ταψάκι. Κρατάμε λίγη ζύμη, τοποθετούμαι πάνω από την ζύμη την μαρμελάδα της αρεσκείας μας και με την ζύμη που έχουμε κρατήσει κάνουμε λεπτές λωρίδες και τις τοποθετούμαι κάθετα και οριζόντια πάνω από την μαρμελάδα. Ψήνουμε στους 170οC για 32 λεπτά περίπου.
Καλή επιτυχία σε όλους!!! και καλή όρεξη!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου