
Για το γλάσο:
- 125 γραμ.κουβερτούρα
- 2 κρόκους αυγού
- 2 κουτ. σούπας κονιάκ
- 2 κουτ. σούπας γάλα 2 κουτ. σούπας βούτυρο
- 1 κούπα άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Αρχικά, λιώνουμε το βούτυρο, χωρίζουμε και χτυπάμε τα αυγά. Σε μια μεγάλη κούπα μεταλλική, χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά, το βούτυρο και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το γάλα, τη βανίλια, τη σόδα, το κακάο, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς. Βάζουμε σιγά σιγά και το αλεύρι και τα χτυπάμε όλα μαζί.
Στη συνέχεια αλευρώνουμε και βουτυρώνουμε τη φόρμα. Μέσα της βάζουμε το μίγμα και ψήνουμε για 1 ώρα στους 175 ºC. Παράλληλα, ετοιμάζουμε το γλάσο. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και προσθέτουμε σταδιακά, το βούτυρο, το γάλα, το κονιάκ και τους χτυπημένους κρόκους. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά και τέλος βάζουμε άχνη ζάχαρη, για να γλυκάνει. Ανακατεύουμε συνεχώς και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Περιχύνουμε το κέικ με το γλάσο και το αφήνουμε να κρυώσει
1 σχόλιο:
χαχα, η αδυναμία του Γιάννη στα κέικ σοκολάτας είναι διάσημη! Όπως και στην ομελέττα (με πατάτες, το σφουγγάτο όπως το λέμε στα Ανώγεια). Το κέικ σοκολάτας είναι το μοναδικό γλυκό που έχω φτιάξει στη ζωή μου και αρκετές φορές, οι κριτικές ευτυχώς ήταν καλές και η συνταγή σου μου θυμίζει εκείνο λιγουλάκι. Εγώ βέβαια έβαζα και καρύδια, όχι μέσα, μεγάλα κομμάτια στο γλάσσο.. Καλό διάβασμα Γιάννη!
Δημοσίευση σχολίου