21/10/07

Ααααχ ! Κυριακή...


Μόλις σηκώθηκα από το κρεβάτι, μετά από ένα μικρό ξεκουραστικό υπνάκο χωρίς να κοιμάμαι.. έφτιαξα ένα μυρωδάτο καφέ φίλτρου, ο οποίος είναι ξεχωριστό και μυστηριώδες χαρμάνι από ένα καφετζή που χαίρεται την τέχνη του.. και έφαγα ένα ζεστό ακόμα κομμάτι φρέσκιας μηλόπιτας, από τα χεράκια μου φυσικά.. Τι ωραίο απόγευμα.!! χωρίς έγνοιες, χωρίς φασαρίες..
Σήμερα είναι η πρώτη μέρα χωρίς τηλεόραση. Αποφασίσαμε με τον Γιάννη να περάσουμε στην αποτοξίνωση Νο 2. Πήραμε λοιπόν το κουτί αυτό της τηλεόρασης που αν και άψυχο και άσχημο κατέχει περίοπτη θέση, μπορεί και την καλύτερη, σε όλα σχεδόν τα ελληνικά και όχι μόνο σπίτια.. και την μεταφέραμε στην αποθήκη (υπνοδωμάτιο μας, καθώς το σπίτι μας είναι ελάχιστο).
Είχα μια ανησυχία ότι η ζωή μου θα είναι άδεια χωρίς «αυτήν», ότι η ησυχία και η έλλειψη «αγαπημένων» προσώπων θα με πειράξουν.. με μεγάλη μου χαρά ανακοινώνω ότι μετά από μια μέρα χωρίς «αυτήν» όλα είναι καλύτερα.. Ήδη έχω ενημερωθεί καλύτερα από το ραδιόφωνο.. Ήδη ασχολήθηκα με πράγματα που μου αρέσουν πολύ περισσότερη ώρα.. και ήδη απολαμβάνω αυτήν την ησυχία που τόσο πολύ φοβόμουν.. Ησυχία και ηρεμία.. Συστήνω να την βγάλετε από τη ζωή σας.. Ο καθένας όσο μπορεί!!
Όταν λέω ότι ασχολήθηκα σήμερα με πράγματα που μου αρέσουν, εννοώ φυσικά την κουζίνα.. Έφτιαξα λοιπόν την μηλόπιτα που ανέφερα και παραπάνω. Απλή συνταγή.. απλή διαδικασία, εξαίσιο αποτέλεσμα.
Δεν ξέρω από που ξεκίνησε η συνταγή αλλά εγώ την έχω πάρει από τη πεθερά μου Κωστούλα, την οποία ευχαριστώ πολύ γιατί μ' έχει πλουτίσει με τις πολύτιμες συνταγές και συμβουλές της.

Μηλόπιτα

Υλικά

• 1 φλυτζάνα ζάχαρη
• 1 φλυτζάνα φυτίνη
• 4 αυγά
• 2 φλυτζάνες αλεύρι που φουσκώνει για κέικ
• 4-5 κουταλιές της σούπας γάλα
• 4-5 μήλα
• 1 κουταλιά της σούπας κανέλλα & γαρύφαλλο (τα ¾ να είναι κανέλλα)
• 2 -3 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βερίκοκο ή ροδάκινο
• 1-2 κουταλιές της σούπας κονιάκ

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε μια λεκάνη με το μίξερ τη ζάχαρη, το βούτυρο, τα αυγά. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το γάλα. Ανακατεύουμε καλά.
Καθαρίζουμε τα μήλα. Για να μη μαυρίσουν τα τοποθετούμε σε μια κούπα με νερό και ένα στημένο λεμόνι. Τα κόβουμε στα δύο και μετά σε φετάκια.
Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα αντικολλητικό ταψί ή σε μία βουτυρωμένη φόρμα και καρφώνουμε τα φετάκια του μήλου. Πασπαλίζουμε με κανελλογαρύφαλο. Ψήνουμε για καμιά ώρα περίπου. Το βλέπουμε γιατί με την ώρα δεν τα πάω καλά. Αφού το βγάλουμε, ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη μαρμελάδα με το κονιάκ και απλώνουμε από πάνω το μίγμα.
Έτοιμη η μηλόπιτα.
Καλή όρεξη.. και να είναι η βδομάδα σας τόσο γλυκιά όσο η μηλόπιτα μου..

Δεν υπάρχουν σχόλια: