
Καλό καλοκαίρι λοιπόν.. Επιτέλους μπορώ να το πω και εγώ.. Αν και το καλοκαίρι έφτασε σχεδόν στο τέλος καθότι κοντεύει να βγει ο Αύγουστος, πράγμα που δεν με στεναχωρεί και πολύ αφού το καλοκαίρι σαν εποχή δεν είναι η αδυναμία μου..
Το καλύτερο του καλοκαιριού είναι ότι παίρνω άδεια..
Σήμερα λοιπόν είναι η τελευταία εργάσιμη μου μέρα.. Αναχωρώ το βράδυ με τον Γιάννη μου φυσικά και τον αδερφό Κωστή για Ηράκλειο Κρήτης.. Μένουμε μια εβδομάδα και αναχωρούμε για Αθήνα και στη συνέχεια για Ξάνθη..
Εν τέλει σε δύο βδομάδες περίπου θα είμαι και πάλι σε αυτό εδώ το γραφείο..
Σήμερα λοιπόν είναι μια μέρα με άγχος(από χθες βασικά) διότι πρέπει να μην αφήσεις εκκρεμότητες στο γραφείο, να κάνεις τα τελευταία ή και πρώτα ψώνια (βαριόσουν τις προηγούμενες μέρες), να τρέξεις σπίτι να ετοιμάσεις τα πράγματα σου, να κάνεις τα μπάνια σου, να αφήσεις το σπίτι καθαρό.. (αν και έχω χώσει τον Γιάννη στο σπίτι και κάνει δουελειές.. για να προλάβουμε!!) Πράγματα που εμένα με αγχώνουν ιδιαίτερα.. Γενικά οι ετοιμασίες για τα ταξίδια.. Δεν μπορούσα να έχω μια ντουλάπα ρούχα όπου πάω..?? Και δεν μου φτάνουν όλα αυτά.. είμαι και ξενυχτισμένη γεγονός που επιδεινώνει την κατάσταση μου διότι τα "γεράματα" χτύπησαν και την δική μου πόρτα και πρέπει να κοιμάμαι στην ώρα μου.. (την οποία βέβαια δεν την λέω.. )
Τέλος πάντων αφού φεύγω δεν με νοιάζει τίποτα.. Ελπίζω ο Γιάννης μου, να με αποζημιώσει και να με πάει στο φαράγγι της Σαμαριάς που μου έχει υποσχεθεί..
Για αποχαιρετιστήριο θα γράψω μια συνταγή για σαλάτα έτσι για να μην τρώτε και πολύ όσο θα λείπω..
Καλοκαιρινή με κοτόπουλο και καρπούζι
Υλικά
- 1 φιλέτο κοτόπουλο ψημένο στην σχάρα
- 150 γραμ κόκκινη σάρκα καρπουζιού χωρίς κουκούτσια κομμένο σε κύβους
- 2 γιαρμάδες ξεφλουδισμένους και κομμένους σε σκελίδες
- 3 κουταλιές σούπας φύτρες σόγιας ή φασολιών
- 2 κουταλιές σούπας φυλλαράκια φρέσκο κόλιανδρου
- 2 πιπερίτσες chili ψιλοκομμένες
- 10 φέτες αγγούρι με το φλούδι τους
Για την σάλτσα
- 1 φλιτ του τσαγιού μαγιονέζα
- 1 κουτάλι γλυκού μουστάρδα
- ½ κουταλάκι γλυκού σκόνη τζίντζερ
- μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάλτε την μαγιονέζα σ’ ένα μπολ. Προσθέστε την μουστάρδα, την σκόνη τζίντζερ και το πιπέρι. Ανακατέψτε καλά το μίγμα μέχρι να γίνει ομοιογενές.
Ψήστε το κοτόπουλο στην σχάρα με λίγο αλάτι και πιπέρι. Αφήστε το να γίνει χλιαρό και κόψτε το σε φέτες.
Πάρτε μια μεγάλη πιατέλα. Τοποθετείστε σε μια άκρη τις φέτες από το ψητό κοτόπουλο. Δίπλα βάλτε τις φέτες καρπουζιού με τις φέτες από τον γιαρμα. Πάνω από αυτά τα υλικά βάλτε τις φύτρες και τις πιπερίτσες τσίλι.
Τρίψτε φρέσκο πιπέρι. Τέλος ρίξτε τα φυλλαράκια του κόλιανδρου.
Περιχύστε με το dressing.
Σαν Tips ο σεφ αναφέρει:Κανονικά αντί για γιαρμά πρέπει να βάλουμε φρέσκο μάνγκο. Αλλά είπα να μην σας βάλω σε έξοδα. Αντί καρπούζι αν θέλετε βάλτε μπαλάκια πεπονιού.
Καλό καλοκαίρι λοιπόν σε όλους.. Και σε αυτούς που πήγαν και σε αυτούς που γύρισαν από διακοπές..
Τα λέμε από Σεπτέμβρη που λένε.. Ελπίζω όλοι να είμαστε ανανεωμένοι και να εχούμε περάσει το καλύτερο καλοκαίρι..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου