
Αφού έχω ήδη αναφέρει ότι θα κάνω αφιέρωμα στη μελιτζάνα, ρισκάρω και δημοσιεύω ακόμα μία συνταγή και αφήνω άλλη μία για αύριο.
Λέω ρισκάρω γιατί κάποιοι (ονόματα δε λέμε...) μου είπαν ότι είναι σχεδόν αυτοκτονία να κάνω αφιέρωμα στη μελιτζάνα.. για όσους το θεωρείτε αυτό επισκεφτείτε το http://www.altan678.blogspot.com/ και νομίζω θα καταλάβετε...
Λέω ρισκάρω γιατί κάποιοι (ονόματα δε λέμε...) μου είπαν ότι είναι σχεδόν αυτοκτονία να κάνω αφιέρωμα στη μελιτζάνα.. για όσους το θεωρείτε αυτό επισκεφτείτε το http://www.altan678.blogspot.com/ και νομίζω θα καταλάβετε...
Εγώ βέβαια δεν φοβάμαι να ρισκάρω και έτσι...
παρακάτω θα βρείτε μια εξαιρετική συνταγή για πιτάκια που νομίζω είναι ότι πρέπει για μια ζεστή καλοκαιρινή βραδιά παρέα με μπύρες και φίλους στο μπαλκόνι..
Πιτάκια με Μελιτζάνα, Μοτσαρέλα και Βασιλικό
Υλικά για 4 άτομα
- 2 μελιτζάνες φλάσκες
- 3 μεγάλες ντομάτες
- 3 μπάλες μοτσαρέλα
- βασιλικό ξερό ή φρέσκο
- 6 κομμάτια παραδοσιακό φύλλο
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένω καλά τις μελιτζάνες και τις κόβω σε λεπτές φέτες όπως θα τις έκοβα για μουσακά. Τις απλώνω σ' ένα ταψί, τις αλατοπιπερώνω και τις ραντίζω ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο. Τις ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 15 λεπτά. Πλένω καλά τις ντομάτες και τις κόβω σε λεπτές φέτες. Κόβω σε λεπτές φέτες και τη μοτσαρέλα.
Ανοίγω ένα- ένα τα φύλλα και τοποθετώ στο κέντρο τους 4-5 φέτες μελιτζάνας. Τοποθετώ και τις φέτες της ντομάτας τις οποίες αλατοπιπερώνω ελαφρά.
Προσθέτω το βασιλικό και τη μοτσαρέλα. Κλείνω το φύλλο, διπλώνοντας το σαν φάκελο.
Το κάθε πιτάκι που φτιάχνω φροντίζω να έχει το μέγεθος ενός τοστ. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 30 περίπου λεπτά.
Σερβίρεται ζεστό ή κρύο, σκέτο ή με μια ελαφριά σάλτσα ντομάτας.
Πλένω καλά τις μελιτζάνες και τις κόβω σε λεπτές φέτες όπως θα τις έκοβα για μουσακά. Τις απλώνω σ' ένα ταψί, τις αλατοπιπερώνω και τις ραντίζω ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο. Τις ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 15 λεπτά. Πλένω καλά τις ντομάτες και τις κόβω σε λεπτές φέτες. Κόβω σε λεπτές φέτες και τη μοτσαρέλα.
Ανοίγω ένα- ένα τα φύλλα και τοποθετώ στο κέντρο τους 4-5 φέτες μελιτζάνας. Τοποθετώ και τις φέτες της ντομάτας τις οποίες αλατοπιπερώνω ελαφρά.
Προσθέτω το βασιλικό και τη μοτσαρέλα. Κλείνω το φύλλο, διπλώνοντας το σαν φάκελο.
Το κάθε πιτάκι που φτιάχνω φροντίζω να έχει το μέγεθος ενός τοστ. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 30 περίπου λεπτά.
Σερβίρεται ζεστό ή κρύο, σκέτο ή με μια ελαφριά σάλτσα ντομάτας.
Καλή επιτυχία!!!
Αν βρίσκετε και εσείς, κουραστικό και βαρετό το αφιέρωμα στη μελιτζάνα.. παρακαλώ θα ήθελα να το ξέρω..
Δεν έχω κανένα κόλλημα, απλά μάζεψα ωραίες συνταγές και είπα να τις δημοσιεύσω όλες μαζί...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου