
Υλικά για 6 άτομα
- 2 μελιτζάνες φλάσκες
- 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 μεγάλη αραβική πίτα
- χυμό από 1 λεμόνι
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- και προαιρετικά για τους τολμηρούς, λίγες σταγόνες ταμπάσκο
Εκτέλεση
Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο γκαζάκι μέχρι να μαδήσουν και να σκάσουν (μπορείτε και στο γκριλ). Τις ξεφλουδίζουμε και βάζουμε τη σάρκα τους σε ένα σουρωτήρι να σουρώνει. Βουτάμε τις ντομάτες σε βραστό νερό για 2-3 λεπτά, τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Αφαιρούμε το κοτσάνι και τα σποράκια της πιπεριάς, τη ψιλοκόβουμε και τη ρίχνουμε μέσα στη ντομάτα, Τέλος, παίρνουμε τις σουρωμένες μελιτζάνες, τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια και τις ρίχνουμε στο μπολ με τη ντομάτα. Αλατίζουμε τη σαλάτα, την περιχύνουμε με το λεμόνι και αρκετό ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε, πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και την αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε την αραβική πίτα σε τριγωνάκια. Την τηγανίζουμε μέσα σε σπορέλαιο μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να γίνει τραγανή. Ρίχνουμε την τραγανή πίτα μέσα στη σαλάτα και τη σερβίρουμε στο τραπέζι.
Σημείωση : Αν θέλετε, προσθέστε και 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες.
1 σχόλιο:
Ποπάκι,
έχω και εγώ μια πολύ ωραία συνταγή για μπουρεκάκια μελιτζάνας που όσες φορές την έχω κάνει σε τραπέζι,έχουν γίνει ανάρπαστα.θα στην στείλω με e-mail για να την δημοσιεύσεις.
Δημοσίευση σχολίου