19/6/07

Σοκολατο-Μπισκοτο-Γλυκό!!!


Η σημερινή "γλυκιά" μου πρόταση θα είναι μια πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή!!!
Θα ξετρελάνει παιδιά και... άντρες, γιατί ως γνωστόν και αυτοί παιδιά είναι...
Μπορείτε επίσης να τους τη μάθετε, γιατί είναι τόσο εύκολη μου μπορούν να την φτιάχνουν αυτοί για εσάς.. (απευθύνομαι σε γυναίκες αναγνώστριες..)

Λοιπόν ξεκινάμε...

Υλικά
  • 7 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 6 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ
  • 2 πακέτα μπισκότα παπαδοπούλου πτι μπερ
  • 1,5 κουβερτούρα
  • μισό βιτάμ
  • Προαιρετικά σαντιγύ

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το γάλα και την ίδια ποσότητα που βάλαμε από το γάλα σε νερό (μπορούμε να γεμίσουμε το κουτάκι του εβαπορέ με νερό και να το βάλουμε και αυτό στην κατσαρόλα). Περιμένουμε να βράσει και μόλις πήξει η κρέμα το βγάζουμε από την φωτιά. Τοποθετούμε μέσα τις κουβερτούρες και το βιτάμ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να γίνει μία σοκολατένια γυαλιστερή κρέμα..

Σε ένα ταψί ή σε ένα πυρέξ σπάμε τα μπισκότα στα τέσσερα και ρίχνουμε την κρεμούλα, ανακατευουμε καλά να πάει παντού.

Μόλις λίγο κρυώσει το γλυκό μας, το βάζουμε στο ψυγείο. Μόλις κρυώσει είναι έτοιμοοοο!!!

Το γλυκάκι αυτό το αφιερώνω στο Γιάννη μου γιατί το λατρεύει και είμαι σίγουρη ότι αν το δει θα μου το ζητήσει.. (παιδιά και άντρες που λέγαμε.. κάτι ξέρω...)

Καλή επιτυχία.. Πλάκα πλάκα θα ήθελα ένα κομμάτι!!!!!!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου Ποπάκι!!!

Όπως καταλαβαίνεις είμαι πλέον φανατική του blog σου και ανυπομονώ να φτιάξω επιτέλους την κουζίνα μου για να δοκιμάσω τις συνταγές σου!

Για το γλυκό που προτείνεις, έχω και μία παραλλαγή. Μπορείς να θρυμματίσεις (όχι τελείως) τα μισκότα και να τα ρίξεις μέσα στην κρέμα. Έτσι θα σφίξει η κρέμα και θα μπορείς να την πλάσεις σε κορμό με τη βοήθεια αλουμινόχαρτου. Όταν κρυώσει μπορείς να το κόβεις φέτες και αυτό φαίνεται σαν το μωσαϊκό!!! (η μαμά μου το λέει μωσαϊκό της τεμπέλας!!!)

Φιλάκια!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ααααα επίσης για το άρωμα λίγο amaretto ή οποιοδήποτε λικέρ.....

popi είπε...

Ευχαριστώ πολύ για τις ιδέες.. Πράγματι και ο κορμός είναι πάρα πολύ νόστιμος.. Άσε που μου θυμίζει παιδικά χρόνια, μαμά και εμείς να περιμένουμε έξω από το ψυγείο πότε θα παγώσει ο κορμός να φάμε.. Ωραία χρόνια!!!
όντως μοιάζουν πολύ τα δύο γλυκιά και σίγουρα είναι και τα δυο της τεμπέλας...

boukoumtsa είπε...

Αυτή η συνταγή μου θυμίζει ένα γλυκό που έβλεπα μικρός σε σπίτια φίλων και το κοίταζα (και δοκίμαζα) με δέος! Εύκολο φαίνεται!

by the way, το mantalaki σπάει όλα τα κοντέρ!!