8/6/07

Πατατούλες στο πουγκί με ούζο!!

Σήμερα θα εγκαινιάσω μια καινούρια στήλη..Κάθε Παρασκευή θα δημοσιεύω μια συνταγή λίγο πιο gourmet από τις άλλες, την οποία δεν έχω δοκιμάσει ποτέ. Το Σαββατοκύριακο που είναι μέρες σχόλης για όλους ή τουλάχιστον για τους περισσότερους θα είναι και για μένα..
Σε αυτές λοιπόν τις μέρες εγώ θα δοκιμάζω την προτεινόμενη συνταγή της Παρασκευής και την Δευτέρα πια θα σας λέω την άποψη μου..
Έλπίζω να σας αρέσει η ιδέα μου..

Πατατούλες στο πουγκί με ούζο!!!

Υλικά για δύο άτομα
  • 200 γρ. μικρές πατάτες (10 τεμάχια)
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Ξύσμα από 1 λάιμ
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 20 ml ούζο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 φύλλα λαδόκολλας
  • Λίγο σπάγκο

Εκτέλεση

Σε τρεχούμενο νερό, πλένω και τρίβω καλά τις πατάτες με σφουγγάρι. Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύω το ελαιόλαδο με το ούζο και το ξύσμα από το λάιμ. Τοποθετώ τις πατάτες μέσα στο μπολ και τις αφήνω να μαριναριστούν για 20 περίπου λεπτά μαζί με το σκόρδο και τη δάφνη. Στη συνέχεια, μοιράζω τις πατάτες και τα υπόλοιπα υλικά στις δύο λαδόκολλες. Τις κλείνω σε σχήμα πουγκί και δένω με τους σπάγκους. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά.

Αυτή είναι λοιπόν η συνταγή της Παρασκευής..

Σκέφτομαι ότι μπορεί να το κάνω με κρασί λευκό αντί για ούζο..Θα δω όμως και θα σας πω την Δευτέρα..

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους..

1 σχόλιο:

altan είπε...

Λοιπόν. Εφόσον είναι πλέον μια δοκιμασμένη συνταγή, μπορώ να γράψω την άποψή μου. Γενικά είναι πάρα πολύ νόστιμες. Μοιάζουν λίγο με τις πατάτες τις οφτές που έχουμε στην Κρήτη, με τη διαφορά ότι η μυρωδιά του ούζου στην φλούδα, τις κάνει πολύ ξεχωριστές. Μια μικρή παρατήρηση μόνο. Ίσως αν χαράζαμε λίγο τις πατάτες να έμπαινε και μέσα τους η μυρωδιά του σκόρδου και του ούζου. Πάντως είναι νόστιμες