15/6/07

Ταμπουλέ με Μαϊντανό, Δύοσμο, Μέντα και Αποφλοιωμένη Ντομάτα


Έτσι ονομάζει ο σεφ τη προτεινόμη σαλάτα γι' αυτήν την Παρασκευή.. Λόγω ζέστης είπα να μην μπω στην κουζίνα αυτή τη φορά να πειραματιστώ σε κάτι πολύ δύσκολο, διάλεξα μια σαλάτα αρωματική και σίγουρα αρκετά δροσερή..Τώρα για το βαθμό δυσκολίας και την νοστιμιά της, θα σας πω την Δευτέρα.

Υλικά για 4 άτομα


  • 500 γρ. κους-κους

  • 300ml πράσινο τσάι

  • 5 γρ αλάτι

  • 1 ματσάκι μαϊντανό

  • 1/4 ματσάκι δύοσμο

  • 1/4 ματσάκι μέντα

  • 400 γρ. ντομάτες αποφλοιωμένες κομμένες σε φέτες

Εκτέλεση


Βράζω το πράσινο τσάι με το αλάτι σε μια κατσαρόλα. Μόλις βράσει, αδειάζω μέσα το κους-κους. Βγάζω την κατσαρόλα από την φωτιά, τη σκεπάζω με το καπάκι της και αφήνω το κους-κους εκτός φωτιάς να ψηθεί μόνο του σιγά σιγά. Εντωμεταξύ, πλένω πολύ καλά το μαϊντανό, το δύοσμο και τη μέντα και τα ψιλοκόβω όσο μπορώ περισσότερο με ένα κοφτερό μαχαίρι ή με τη βοήθεια του μίξερ. Αδειάζω το κους- κους σε μια μεγάλη λεκάνη, ανακατευω με τα μυρωδικά μου και το αφήνω να μαριναριστεί σκεπασμένο για τουλάχιστον 1 ώρα.


Σερβίρω ανακατευόντας την αποφλοιωμένη και ψιλοκομμένη ντομάτα μέσα στο κους-κους ή απλώνοντας πάνω σε φέτες αποφλοιωμένης ντομάτας.


Η σαλάτα αυτή διατηρείται (τη στιγμή που δεν της έχουμε προσθέσει την ντομάτα) για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.


Αυτή είναι η πρόκληση μου, η εργασία για το σπίτι γι' αυτό το Σαββατοκυριακο..


Φιλάκια σε όλους.. Ραντεβού τη Δευτέρα!!!

1 σχόλιο:

boukoumtsa είπε...

Ότι συνταγή γράφεις συνήθως τη δοκιμάζεις και στο σπίτι ε?

Τυχερέ Γιάννη ;)