
Υλικά για 4 άτομα
- 500 γρ. κους-κους
- 300ml πράσινο τσάι
- 5 γρ αλάτι
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 1/4 ματσάκι δύοσμο
- 1/4 ματσάκι μέντα
- 400 γρ. ντομάτες αποφλοιωμένες κομμένες σε φέτες
Εκτέλεση
Βράζω το πράσινο τσάι με το αλάτι σε μια κατσαρόλα. Μόλις βράσει, αδειάζω μέσα το κους-κους. Βγάζω την κατσαρόλα από την φωτιά, τη σκεπάζω με το καπάκι της και αφήνω το κους-κους εκτός φωτιάς να ψηθεί μόνο του σιγά σιγά. Εντωμεταξύ, πλένω πολύ καλά το μαϊντανό, το δύοσμο και τη μέντα και τα ψιλοκόβω όσο μπορώ περισσότερο με ένα κοφτερό μαχαίρι ή με τη βοήθεια του μίξερ. Αδειάζω το κους- κους σε μια μεγάλη λεκάνη, ανακατευω με τα μυρωδικά μου και το αφήνω να μαριναριστεί σκεπασμένο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Σερβίρω ανακατευόντας την αποφλοιωμένη και ψιλοκομμένη ντομάτα μέσα στο κους-κους ή απλώνοντας πάνω σε φέτες αποφλοιωμένης ντομάτας.
Η σαλάτα αυτή διατηρείται (τη στιγμή που δεν της έχουμε προσθέσει την ντομάτα) για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.
Αυτή είναι η πρόκληση μου, η εργασία για το σπίτι γι' αυτό το Σαββατοκυριακο..
Φιλάκια σε όλους.. Ραντεβού τη Δευτέρα!!!
1 σχόλιο:
Ότι συνταγή γράφεις συνήθως τη δοκιμάζεις και στο σπίτι ε?
Τυχερέ Γιάννη ;)
Δημοσίευση σχολίου