5/6/07

Ήρθε η ώρα να κάνουμε ψωμί!!!


Ψωμί το πανεύκολο

Υλικά
  • Ένα αλεύρι φαρίνα που το χρησιμοποιούμε συνήθως για κέικ
  • Ένα κουτάκι μπύρας
  • Αλάτι κατά προτίμηση
  • Δύο κουταλιές της σούπας λάδι

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μπύρα, στη συνέχεια ρίνχουμε το αλάτι και το λάδι. Το πλάθουμε καλά και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να ξευκουραστεί η ζύμη.

Έπειτα από μισή ώρα το πλάθουμε σε όποια μορφή θέλουμε και το ψήνουμε για 50' περίπου..

*Μπορούμε να βάλουμε μέσα στη ζύμη πριν το ψήσιμο ότι θέλουμε π.χ. ελιές, τυρί, σκόρδο σε σκόνη και διάφορα άλλα μυρωδικά για να δώσουμε στο ψωμί την δικιά μας πινελιά!!

Καλή επιτυχία!!!

5 σχόλια:

altan είπε...

Δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα από το σπιτικό ψωμί!!! Ακόμα το βλέπω στον ύπνο μου... Συγχαρητήρια για τη συνταγή. Την προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους

Ανώνυμος είπε...

ποπάκι πολύ καλή κι εύκολη συνταγή φαίνεται αυτή! θα τρίβει τα μάτια της η γιαγιά μου που ήταν κάποτε και μαστόρισα του ψωμιού! θα τη δοκιμάσω σίγουρα κι εγώ... τα λέμε την Παρασκευή ελπίζω! να μας υποδεχτείς με δυο καρβέλια!

popi είπε...

Αγαπητή μου φιλενάδα..Ελάτε εσείς και εγώ όχι μόνο δύο ψωμιά θα κάνω..Αν έρθετε θα σας φτιάξω ότι έχω δημοσιεύσει στο blog μου..Να προσέχω τι υποσχέσεις δίνω..Αλλά για εσάς..χαλάλι..Φιλάκια πολλά και ευχαριστώ όλους για την υποστήριξη

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν Ποπάκι ,όντως το ψωμί ήταν πολύ εύκολο στην κατασκευή του και αρκετά γευστικό.Λέω αρκετά γιατί δεν είχα στο σπίτι κάποιο μυρωδικό να προσθέσω ούτως ώστε να βγεί περισσότερο νόστιμο.Πάντως μην ανησυχείς το φάγαμε όλο.Θα την επαναλάβω την συνταγή και με πιό σκούρο αλεύρι.

popi είπε...

Ξέχασα να σας πω ότι εγώ έκανα ένα ψωμί με κόλιαντρο και ένα με ηλιόσπορους..Βγήκαν πολύ ωραία μόνο που φοβήθηκα να βάλω μεγάλη ποσότητα και δεν είναι ιδιαίτερη έντονη η ύπαρξη τους!!!Δοκιμάστε πάντως να βάλετε μυρωδικά..