
Αν και εμείς οι Βορειοελλαδίτες φημιζόμαστε για τους κουραμπιέδες μας..(Ν. Καρβάλη) να που μια συνταγή από την άλλη άκρη της Ελλάδος..νομίζω ότι άξια κερδίζει την πρώτη θέση..
ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ
Υλικά
- 500 γρ. βούτυρο Ελφίνο
- 500 γρ. αμύγδαλα καβουρντισμένα
- 2 βανίλλιες
- 2 κρόκους αυγών
- 1 ποτηράκι ρακής κονιάκ
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- κανέλλα, ζάχαρη άχνη
- μπέϊκιν πάουντερ
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τις βανίλλιες έως ότου ασπρίσει. Ρίχνουμε τους κρόκους , το κονιάκ , το μπέϊκιν και τα καβουρντισμένα αμύγδαλα τα οποία έχουμε προηγουμένως κόψει με το μαχαίρι σε κομμάτια ( στα 3 ή 4 ) και εν συνεχεία το αλεύρι.Πλάθουμε τους κουραμπιέδες , τους τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς , έως ότου ροδίσουν. Μόλις βγουν από το φούρνο τους πασπαλίζουμε με λίγη κανέλλα και τους τοποθετούμε πάνω σε άχνη ζάχαρη που έχουμε σκορπίσει πάνω σε λαδόκολλα . Ακολούθως τους πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη μέχρι να σκεπαστούν τελείως και τους αφήνουμε έως ότου κρυώσουν εντελώς. Αφού κρυώσουν φροντίζουμε να σκεπάσουμε με το χέρι μας με άχνη ζάχαρη τους κουραμπιέδες και από τα πλάγια κρατώντας ένα - ένα. Ακολούθως τους κλείνουμε σε τάπερ.
Παρατηρήσεις
Ένα μέρος του βούτυρου μπορεί να αντικατασταθεί με βούτυρο γάλακτος κατά το γούστο μας ( η πρότασή μου είναι 350 ελφίνο - 150 γάλακτος ). Τα μισά αμύγδαλα τα καβουρντίζουμε ξεφλουδισμένα ( μουλιάζοντάς τα για λίγη ώρα σε καυτό νερό ).
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Για άλλη μια φορά ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση και τη συμμετοχή!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου