
Αρχικά να ζητήσω προκαταβολικά συγνώμη γιατί σήμερα περνάω μια δύσκολη μέρα..Σήμερα έκοψα το τσιγάρο..δεν νιώθω αρχικά καλύτερα απλά επενδύω στο μέλλον, που λογικά μου υπόσχεται ποιότητα.. Πραγματικά εύχομαι σε όλους τους καπνιστές του κόσμου να το κόψουν κάποτε..είναι ένα είδος αγώνα και αυτό απέναντι σε αυτούς που θέλουν σχεδόν βίαια να μας επιβάλλουν αυτά που θέλουν αυτοί με δικό τους σκοπό το κέρδος και δικό μας κόστος τη ζωή, την ποιότητα και άλλα τέτοια πολύτιμα αγαθά που δυστυχώς τα χάνουμε σε τασάκια γεμάτα γόπες, σε ανθρώπους με κενή κρίση..
Τελοσπαντων βγήκα πολύ από το θέμα..απλά γράφω έτσι γιατί πρώτον πολλοί από τους αναγνώστες μου είναι καπνιστές και δεύτερον γιατί αν ποτέ το αρχίσω, να γυρίσω εδώ να δώ τι είπα δημόσια και δεν τήρησα..
Πάμε τώρα στη συνταγή της Παρασκευής..
Τις πατατούλες στο πουγκί με ούζο τις έκανα λοιπόν χθές που είχα και καλεσμένους στο σπίτι. Από εμφάνιση πάντως ομολογώ ότι έσκισε..Πολύ ωραίο..Συνέβει όμως το εξής κλασικό.. Επειδή έσκιζε από εμφάνιση περίμενες ότι θα σκίζει εξίσου και από γεύση..Κάτι τέτοιο δεν συνέβει ποτέ..Το άρωμα του λάιμ και της δάφνης δεν φαινόταν πουθενά. Το ούζο και το σκορδάκι γινόταν ελάχιστα αισθητό στην φλούδα της πατάτας..και τελικά ήταν σαν μια κλασσική ψητή πατάτα στη λαδόκολλα..
Απ' ότι είδα ο αναγνώστης Γιάννης έκανε μια πολύ σωστή πρόταση..Την επόμενη φορά να χαραχτούν οι πατάτες για μπει το άρωμα και μέσα..Δεν ξέρω, τι λέτε..??
Εγώ πάντως λέω να κάνω άλλη συντάγή για πατατούλες την επόμενη φορα..
Αυτά για σήμερα..Επανέρχομαι αύριο με μια καινούρια και δοκιμασμένη συνταγή..
Τελοσπαντων βγήκα πολύ από το θέμα..απλά γράφω έτσι γιατί πρώτον πολλοί από τους αναγνώστες μου είναι καπνιστές και δεύτερον γιατί αν ποτέ το αρχίσω, να γυρίσω εδώ να δώ τι είπα δημόσια και δεν τήρησα..
Πάμε τώρα στη συνταγή της Παρασκευής..
Τις πατατούλες στο πουγκί με ούζο τις έκανα λοιπόν χθές που είχα και καλεσμένους στο σπίτι. Από εμφάνιση πάντως ομολογώ ότι έσκισε..Πολύ ωραίο..Συνέβει όμως το εξής κλασικό.. Επειδή έσκιζε από εμφάνιση περίμενες ότι θα σκίζει εξίσου και από γεύση..Κάτι τέτοιο δεν συνέβει ποτέ..Το άρωμα του λάιμ και της δάφνης δεν φαινόταν πουθενά. Το ούζο και το σκορδάκι γινόταν ελάχιστα αισθητό στην φλούδα της πατάτας..και τελικά ήταν σαν μια κλασσική ψητή πατάτα στη λαδόκολλα..
Απ' ότι είδα ο αναγνώστης Γιάννης έκανε μια πολύ σωστή πρόταση..Την επόμενη φορά να χαραχτούν οι πατάτες για μπει το άρωμα και μέσα..Δεν ξέρω, τι λέτε..??
Εγώ πάντως λέω να κάνω άλλη συντάγή για πατατούλες την επόμενη φορα..
Αυτά για σήμερα..Επανέρχομαι αύριο με μια καινούρια και δοκιμασμένη συνταγή..
4 σχόλια:
Εύχομαι να πετύχεις το στόχο σου, γνωρίζω όμως ότι μέχρι τώρα με ότι και αν ασχολήθηκες και προσπάθησες τα κατάφερες και μάλιστα πολύ καλά. Το ότι ασχολείσαι με την μαγειρική για σένα και τον καλό σου είναι μεγαλείο. Νομίζω ότι σήμερα οιπλειοψηφία των γυναικών προτιμούν τους καφέδες και την βόλτα παρά να ασχοληθούν με την μαγειρική και το σπίτι τους.
νομιζω πως η αποφαση για το κοψιμο του τσιγαρου είναι το ποιό ωραιο δώρο γαι τον εαυτό σου και στη συνέχεια για όλους όσους σ αγαπούν.
η ζωή ειναι πολύ ωραια και χωρίς αυτό!!
καλη επιτυχια στην προσπάθεια .Θα τα καταφέρεις. φιλακια
Λοιπόν κυρία μου οπως ξέρεις οι συμβουλές δεν είναι δωρεάν,γι αυτό ως ανταμοιβή παρακαλώ θέλω τη συνταγη ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ της πεθερά σου ,την οποία δεν γνωρίζω ,ομως εχω γευτεί τα γλυκά της .
ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ
--------------------------
500 γρ. βούτυρο Ελφίνο
500 γρ. αμύγδαλα καβουρντισμένα
2 βανίλλιες
2 κρόκους αυγών
1 ποτηράκι ρακής κονιάκ
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
κανέλλα
ζάχαρη άχνη
μπέϊκιν πάουντερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
----------
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τις βανίλλιες έως ότου ασπρίσει. Ρίχνουμε τους κρόκους , το κονιάκ , το μπέϊκιν και τα καβουρντισμένα αμύγδαλα τα οποία έχουμε προηγουμένως κόψει με το μαχαίρι σε κομμάτια ( στα 3 ή 4 )και εν συνεχεία το αλεύρι.
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες , τους τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς , έως ότου ροδίσουν.
Μόλις βγουν από το φούρνο τους πασπαλίζουμε με λίγη κανέλλα και τους τοποθετούμε πάνω σε άχνη ζάχαρη που έχουμε σκορπίσει πάνω σε λαδόκολλα . Ακολούθως τους πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη μέχρι να σκεπαστούν τελείως και τους αφήνουμε έως ότου κρυώσουν εντελώς. Αφού κρυώσουν φροντίζουμε να σκεπάσουμε με το χέρι μας με άχνη ζάχαρη τους κουραμπιέδες και από τα πλάγια κρατώντας ένα - ένα. Ακολούθως τους κλείνουμε σε τάπερ.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Ένα μέρος του βουτύρου μπορεί να αντικατασταθεί με βούτυρο γάλακτος κατά το γούστο μας ( η πρότασή μου είναι 350 ελφίνο - 150 γάλακτος ).
Τα μισά αμύγδαλα τα καβουρντίζουμε ξεφλουδισμένα ( μουλιάζοντάς τα για λίγη ώρα σε καυτό νερό ).
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Ποπάκι καλησπέρα.
Λίγο καθυστερημένα ανακάλυψα το `blog σου και σου εύχομαι καλή αναγνωσιμότητα.
Σου εύχομαι καλή επιτυχία στο κόψιμο του τσιγάρου . Πρόσεξε μόνο τον εκνευρισμό των πρώτων ημερών . κατα τα άλλα από προσωπική εμπειρεία , εάν το αποφασίσεις , θα ανακαλύψεις ότι δεν είναι τόσο δύσκολο.
Η συνταγή των κουραμπιέδων που σου έγραψε η Κωστούλα είναι η ΚΑΛΥΤΕΡΗ. Τόσο καλύτερη που της έχω απαγορεύσει να δοκίμάσει καν να εφαρμόσει οποιαδήποτε άλλη ΕΠΙ ΠΟΙΝΗ να μη φάω αν κάνει άλλους.
Δημοσίευση σχολίου