CHEESECAKE λοιπόν!!
Cheesecake πανεύκολο
Υλικά
- 2 κουτιά Φιλαδέλφεια 300 γρ.
- 3/4 του κουτιού ζαχαρούχο γάλα
- 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
- 2 πακέτα μπισκότα DIGESTIVE
- Λίγο λιγότερο από το μισό πακέτο ΒΙΤΑΜ
- 1 βάζο βύσσινα κονσέρβα
Ετοιμασία
- Τρίβουμε στο multi τα μπισκότα, τα ανακατεύουμε με το βούτυρο και τα στρώνουμε στο πυρέξ.
- Ψήνουμε τα τριμμένα μπισκότα για κανένα 10λεπτο στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν και σταθεροποιηθούν
- Ανακατεύουμε στο μίξερ για λίγο το τυρί με το γάλα και το χυμό λεμονιού
- Ρίχνουμε την κρέμα στο πυρέξ αφού έχουν κρυώσει λίγο τα μπισκότα μας
και το τοποθετούμε στο ψυγείο - Στραγγίζουμε τα βύσσινα από την κονσέρβα μας και το ζουμί τους το βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με μια κουταλιά κορν φλάουρ για να δέσει. Όταν δέσει η σάλτσα μας ρίχνουμε μέσα και τα βύσσινα. Την αφήνουμε να κρυώσει και την στρώνουμε πάνω στο γλυκό μας.
Καλή επιτυχία!!! Είναι μια πολύ εύκολη συνταγή και το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό!!!
*Ξέχασα να σημειώσω πως εκτός γενικότερα σχολιών που μπορείτε να κάνετε, είναι καλοδεχούμενες συνταγές καθώς και τυχόν διορθώσεις και παρατηρήσεις..Μην ξεχνάμε πως είμαι ακόμα νέα νοικοκυρά και μαθαίνω..
13 σχόλια:
Γεια σου Πόπη! Αν και έχω πήξει στα γλυκά, έχω μια αδυναμία στο cheese cake! Αν το φτιάχνεις όσο ωραία γράφεις, ανυπομονώ ;)
Ευχαριστώ Γιάννη για τα καλά σου λόγια..Έμαθα πως θα μας επισκεφτείς σύντομα..Επομένως θα φροντίσω να σε περιμένει ένα cheesecake!!Αν αφήσει φυσικά ο φίλος κανένα κομματι!!
Επειδή εγώ μπορώ να μιλήσω εκ πείρας, πρεπει να παραδεχτώ ότι η συνταγή είναι καταπληκτική. Και το ακόμα καλύτερο είναι ότι δεν είναι υπερβολικά γλυκό. Καλή όρεξη σε όποιον το προσπαθήσει
χαίρομαι γιατί έχω λίγους αλλά φανατικούς οπαδούς!!! Ευχαριστώ altan..Θα σε αποζημιώσω..
προς το παρών έχεις πράγματι λίγους και φανατικούς, αλλά αυτό επειδή δεν εχει μαθευτεί ακόμη το blog. Μην ξεχνάς οτί το έχεις από χθες. Εγώ στο δικό μου πχ έχς μόνο εσένα και μερικούς περιστασιακούς αναγνώστες
Εγώ θα περιμένω όταν έρθω να δοκιμάσω τη συνταγή σου, αν και είμαι σίγουρη ότι είναι καταπληκτική, αλλά τι να πω αν δεν παινέψεις το σπίτι σου.
Αγαπημένο μου Ποπάκι, σου εύχομαι καλή αρχή στην νέα σου ενασχόληση με κατάληξη την συγγραφή και βιβλίου συνταγών.Την συνταγή του ψωμιού θα την δοκιμάσω σύντομα.Επίσης θα σου στείλω και την δική μου για cheesecake που είναι πολύ ωραία.Φιλάκια.
Αγαπημένη μου μαμά..ο σκοπός μου δεν είναι να μαγειρεύω εγώ και να τρώτε εσείς αν και αυτό μου αρέσει πολύ..άλλωστε τα μεγάλα τραπέζια με αγαπημένους ανθρώπους είναι η αδυναμία μου, ειδικά αν αυτό περιέχει καταπληκτικές μαγειρικές από τον τόπο μου..(και την Κρήτη γιατί τώρα πια έχουμε και άλλο ένα σπίτι να παινεύουμε..). Σκοπός μου είναι να δοκιμάσετε όλοι, αυτά που προτείνω.. να ταξιδέψετε και εσείς στα αρώματα της κουζίνας..
Γειά σας και από εμένα, περιμένω με ανυπομονησία να τακτοποιηθώ στην νέα μου κουζίνα και να αρχίσω να δοκιμάζω τις συνταγές σας. Ποπάκι καλή αρχή σου εύχομαι και θα προσπαθήσω κι εγώ να σου στείλω δοκιμασμένες και αγαπημένες μου συνταγές.
Γεια σου Ποπάκι!
Πολύ μου αρέσει το blog σου γιατί θα με βοηθάς να βρίσκω λύσεις στο καθημερινό βασανιστικό ερώτημα: "τι να μαγειρέψω σήμερα?", όταν βέβαια θα έχω επιτέλους κουζίνα!!!
Έχω κ εγώ κάποιες συνταγές, οπότε όταν θες ιδέες... εδώ είμαστε! Όσο για την κρητική κουζίνα, είμαστε ομοιοπαθείς φιλενάδα.... έχουμε πολύ δρόμο ακόμη!!!
Ποπάκι σου στέλνω και εγώ την δική μου συνταγή γιά cheesecake που είναι επίσης πολύ ωραία.Λοιπόν έχουμε και λέμε.
CHEESECAKE ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ
2 πακέτα μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου
1 πακέτο βιτάμ
2 μεγάλα ή 3 μικρά κουτιά Φιλαδέλφεια
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 ποτήρι του νερού χυμό λεμονιού
1 κουτί κόκκινο ζελέ [βύσσινο-φράουλα-κεράσι]
1 φλυτζάνα κόκκινη μαρμελάδα
και τέλος 1 κουτί κομπόστα βύσσινο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
θρυματίζομε τα μπισκότα,τα στρώνουμε σε ενα PYREX , τα περιχύνουμε με το λυωμένο βιτάμ και τα φουρνίζουμε έως ότου ροδίσουν.Αφού κρυώσουν απλώνουμε την κρέμα την οποία έχουμε ετοιμάσει με το τυρί,το ζαχαρούχο
και το χυμό λεμονιού φροντίζοντας να μην αφήσομε κενά στα τοιχώματα του pyrex.
Δυαλύουμε το ζελέ στο υγρό της κομπόστας ,προσθέτουμε την μαρμελάδα και αφού κρυώσουν αλλά να μην πήξουν τελείως τα απλώνουμε πάνω από την κρέμα στην οποία έχουμε τοποθετήσει προηγουμένως τα βύσσινα.
Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο και είναι έτοιμο μόλις πήξει το ζελέ.
Καλημέρα!Έφτιαξα την συνταγή το Σάββατο και ήταν όντως πολύ ωραία και δροσιστική! Και το καλύτερο δεν έμεινε ούτε ψιχουλάκι...βέβαια έχω μια παρατήρηση δεν ξέρω μήπως έτριψα πολύ τα μπισκότα στο multi γιατί στην αρχή σκορπίζανε βέβαια το απόγευμα που είχε πήξει καλύτερα το γλυκό κοβόταν ομοιόμορφα...Δεν ξέρω γιατί συνέβει αυτό αν κάποιος γνωρίζει ας μου πεί.......
Καλημέρα.. Εγώ υποθέτω ότι ένας λόγος που μπορεί να μην έδεσαν τα μπισκότα είναι να μην έβαλες αρκετό βούτυρο. Όταν ρίχνουμε το βούτυρο ζεστό το ανακατεύουμε καλά να πάει σε όλα τα μπισκότα (και με το χέρι αν χρειαστεί) μετά το στρώνουμε καλά στο ταψάκι και το ψήνουμε.
Βέβαια χρειάζεται να κρυώσει καλά για να γίνει σκληρό το μισκότο και να πήξει καλά η κρέμα.
Μπορεί και την επόμενη μέρα πια να είναι στη μορφή που θέλουμε.
Δημοσίευση σχολίου