4/6/07

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΕΜΙΕΡΑ!!!

Η ημέρα είναι Δευτέρα και το ημερολόγιο γράφει 4 Ιουνίου 2007.
Σήμερα είπα να είναι η μέρα που θα ξεκινήσει να λειτουργεί το δικό μου blog.
Το όνομα του, cheesecake λόγω της μεγάλης λατρείας που έχω στη μαγειρική.
Θεωρώ ότι αυτό το όνομα άσχετα με το γλυκό συνδυάζει το αλμυρό τυρί με το γλυκό κέικ.( Είπα άσχετα με το γλυκό γιατί υπάρχουν τυριά τα οποία γλυκίζουν αλλά και κέικ που είναι αλμυρά..). Μου θυμίζει λίγο το αλατοπίπερο της ζωής όλη αυτή η κατάσταση με το cheesecake τα αλμυρά και τα γλυκά της ζωής μας..που πότε τα αλμυρά είναι γλυκά και πότε τα γλυκά αλμυρά!!
Όπως καταλαβαίνετε ο χαρακτήρας του blog μου θα κινείται γύρω από τη γεύση..
Θα δημοσιεύω συνταγές, θα προσπαθήσω να φτιάξω μια στήλη που θα είναι το φαγητό της εβδομάδας..Θα είναι ένα φαγητό που θα επιλέγω εγώ από το internet ή από οπουδήποτε αλλού θα το μαγειρεύω και έπειτα θα το σχολιάζω..
Το όνομα της διεύθυνσης http://www.mantalaki.blogspot.com/ όσον αφορά το μανταλάκι..ήταν τελείως τυχαία η επιλογή (έβλεπα γύρω στο σπίτι να βρω κάτι για να το ονομάσω και το μάτι μου έπεσε στα μανταλάκια..) Βέβαια μετά σκέφτηκα ότι έχει τελικά και αυτό τη σημασία του..Σκεφτείτε τα "φρέσκα" νέα στα περίπτερα..τα καθαρά ρούχα στα σχοινιά..Έχουν όλα το μανταλάκι τους.
Έτσι και εγώ..θα τα έχω όλα καθαρά, φρέσκα και χρήσιμα ελπίζω!!
Βέβαια δεν μπορώ να είμαι σίγουρη πως θα καταλήξει το blog μου..Είμαι και λίγο τύπος του βλέποντας και κάνοντας..( δεν ήμουν πάντα έτσι βέβαια..χμχμχμ για ποιον χτυπάνε οι καμπάνες???)Ελπίζω οι αναγνώστες-επισκέπτες μου να με βοηθήσουν να διαμορφώσω το χαρακτήρα μου και εγώ!!!Αυτά για αρχή!! Καλή επιτυχία μου εύχομαι λοιπόν!!

*Σαν υποσημείωση θα ήθελα να αναφέρω κάποιες κοινότυπες για κάποιους, σημαντικές για μένα ευχαριστίες σε κάποιους που άθελα τους με μύησαν στον απέραντο κόσμο της γεύσης..
Πρώτον στον Γιάννη για την έμπνευση, για την υπομονή, για την αγάπη, για τις δοκιμές ( αν και νομίζω ότι δεν υποφέρει και πολύ..!!) έπειτα στη μαμά Βέτα και στην πεθερά Κωστούλα που πάντα με βοηθάνε, με συμβουλεύουν και μου μαθαίνουν τα μυστικά δύο διαφορετικών κουζινών της Θράκης και της Κρήτης..και τέλος μια μικρή αναφορά στο βιβλίο που με βοήθησε να καταλάβω ότι ο έρωτας όντως περνάει από το στομάχι..Το βιβλίο αυτό είναι η Αφροδίτη της Ι.Αλιέντε (σας το προτείνω για ατέλειωτα ταξίδια στην γεύση και στον έρωτα αλλά μάλλον μάταια θα ψάξετε να το βρείτε..το ψάχνω τα τελευταία τρία χρόνια)..

3 σχόλια:

altan είπε...

Πολύ χαίρομαι που θα σου κάνω σεφτέ στα Comments. Γιατί αν όχι εγώ τότε ποιός; Καλορίζικο λοιπόν το νέο σου Blog και καλοδιάβαστο από όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο. Ειδικά στην εισαγωγή γράφεις με πάρα πολύ όμορφο τρόπο και δεν πρέπει να το αφήσεις. Προσπάθησε να γράφεις συνεχώς και στο τέλος να δεις που θα μπορείς ακόμα και να αρ8ρογραφείς. Όσο για την πρώτη συνταγή εγώ τι μπορώ να πω...; Όσες φορές το εχεις κάνει το έχω καταβροχθήσει με λαιμαργία. Φιλιά πολλά και καλή αρχή...

Ανώνυμος είπε...

Καλή επιτυχία στην νέα σου ενασχόληση.Συμφωνώ με το Γιαννιό οτι γράφεις καλά και σου εύχομαι να γράψεις και βιβλίο μαγειρικής-ζαχαροπλαστικής.Απόψε ετοιμάζω το ψωμί από την συνταγή που δημοσίευσες και αύριο θα σου γράψω σχόλια.

popi είπε...

Ευχαριστώ πολυ για τα καλά σας λόγια..Περιμένω με αγωνία εντυπώσεις από τη δοκιμή της προτεινόμενης συνταγής..όσο για το ταλέντο μου στο γράψιμο πάει μαζί με την αγάπη μου για τη μαγειρική-ζαχαροπλαστική..Τώρα για βιβλίο είναι πολύ νωρίς ακόμα..Εάν μου παραχωρήσετε ή δανείσετε το δικό σας αρχείο μάλλον θα το σκεφτώ!!!